Thaigryta

Åk till Thailand för en kväll! Med denna gryta med lite sting känns det nästan så. Grönsaker och bönor i krämig koksmjölk får god smak från tom kha kryddmix som sedan även får sällskap av salta räkor. Servera grytan med risnudlar – ät och njut!

Gör så här
Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
Skala och skiva lök och morötter. Ansa bönorna och dela dem.
Fräs lök och morötter i oljan i en gryta. Häll i bönor, kokosmjölk och hälften av kryddan och låt koka ca 4 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer av kryddan.
Starta timer
Rör ner räkorna i soppan och låt det bara bli varmt, det får inte koka för då blir räkorna torra och sega.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen men spola dem ej kalla.
Servera nudlarna med räksoppan.

Ingredienser

1 gul lök
3 morötter
150 g haricots verts
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
30 g tom kha soup kryddmix
salt
500 g frysta skalade räkor
4 port risnudlar

Etiketter:, ,